donderdag 2 juni 2016

Duitsland daagt de Duitse Turken uit

                                                                 
De plichten krijgen weer belangstelling van politici

De motie om de Armeense genocide te erkennen, ligt al meer dan een jaar klaar in de Duitse Bondsdag. Merkel heeft de behandeling een jaar weten uit te stellen. Maar vandaag ging de kogel door de kerk. Duitsland erkent dat er sprake is geweest van genocide.

De bondsdag nam de motie aan ondanks dat sprake was van intimidatie door de regering van Turkije en ondanks het hevige verzet van de gecombineerde Turkse organisaties in Duitsland. De boodschap van de Duitse partijen is duidelijk. Een goede Duitser erkent de genocide en dat zouden de Duitse Turken eigenlijk ook moeten doen.

Dat de Duitse Turken aan zo’n oproep gehoor zouden geven, kunnen we natuurlijk wel vergeten. Na vandaag telt Duitsland  3.5 miljoen boze Turken die ondanks al hun inspanningen hun zin niet hebben gekregen. Hun sterk etnocentrisme waar nu ook boosheid aan toegevoegd is, zal blijvend verhinderen dat ze zich meer Duits dan Turks voelen.

Turkije spant zich meer dan andere landen in om de 35 miljoen over Europa uitgezwermde Turken aan hun land van afkomst te binden. Europese Turken worden nog steeds opgeroepen voor de dienstplicht in hun land. Bij verkiezingen in Turkije stemmen ze mee en het Turkse Diyanet bindt ze aan de Turkse opvattingen van de islam. () Tal van Turkse organisaties dragen bij aan de sterke sociale controle onder Turken die het Turks zijn bewaken.

De motie van de Duitse Bondsdag is een symbool voor de veranderende houding in Europa. De slecht verlopende integratie wekt zorgen en veroorzaakt geleidelijk een hardere opstelling ten opzichte van minderheidsgroepen. Veel te laat. Het gedoogbeleid en de tegemoetkomendheid hebben minderheidsgroepen in staat gesteld om vast te houden aan hun cultuur en leefwijze en bij gedragen aan het versterken van hun organisaties. Dat heeft er toe geleid dat minderheidsgroepen steeds luider hun eigen plaats binnen de samenleving opeisen. De strijdkreten bestaan uit ‘racisme’ en discriminatie’, beschuldigingen waarvan ze hebben geleerd dat die menigeen in zijn schulp doet terug kruipen.

De multiculturele samenleving is ontaard in een archipel en de Europese samenlevingen versnipperen. De strijd om integratie is nagenoeg verloren en dat is mede dankzij de Europese multiculturele idealisten en naïeve instituties.

De Duitse motie trekt nu een grens en agendeert daarmee de strijd voor de komende decennia. Duitsland buigt niet meer. Die strijd heb ik al eerder aangeduid als: ‘integreren of gediscrimineerd worden’. De strijd zal heftig worden, maar we kunnen in ieder geval zeggen dat die begonnen is.


2 opmerkingen:

X zei

Het is de schuld van Abraham, die in de bijbel Thora en Koran ook wel benoemd wordt.
Wou zijn zoon vermoorden en castreerde zichzelf en doodde de trouwe schaap toch.
Of zoiets..

X zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.