vrijdag 15 juli 2016

Na Nice niet alle moslims, maar wél de islam verantwoordelijk stellen

                                                                     

Wakker geworden met het nieuws van meer dan 80 doden in Nice. Ik was gelijk misselijk en verdrietig. Aanslagen werden verwacht. Deze voegt een nieuwe dimensie toe. Ieder voertuig is een potentieel dodelijk wapen geworden dat overal waar massa’s op de been zijn een slachting kan aanrichten.

14 Juli is de dag waarop in 1789 de Bastille werd bestormd en het Franse volk een einde maakte aan de overheersing door adel en kerk. Het is het soort revolutie dat men in islamitische landen heeft kunnen voorkomen en wil blijven voorkomen. Een revolutie tast de heerschappij van de heersende elites aan. Iran kende in 1978 een revolutie waarbij de heerschappij van de islam werd gevestigd. Een latere contrarevolutie werd neergeslagen. Bij de Iraanse revolutie ging het niet om de bevrijding van het volk, maar om islamitische knechting van het volk in een periode dat de macht van de islam gemarginaliseerd werd.

Als ik één schuldige moet aanwijzen is het wel de koran. Een sinister boek dat haar gelovigen oproept om de wereld voor Allah te veroveren. Het begint met sociale maatregelen. Je moet je ouders verlaten als het geen goede moslims zijn. Je mag geen vriendschap hebben met joden en christenen, want dat zijn vijanden. Daarna komt de volgende stap. Je mag iedereen die zich tegen de islam verzet doden en in de koran verkondigt Allah dat het niet jouw hand was die doodde, maar dat hij dat deed door jouw hand (8.12). In principe is iedere moslim een soldaat van Allah en ongehoorzaam als hij zijn aandeel niet levert in de geweldloze of gewelddadige verspreiding van de islam.

Vanmorgen vroeg ik me af wie na deze zoveelste aanslag nog moslim wil zijn. Wie blijft beweren dat de islam vredig is en dat aanslagen niet tot zijn islam behoren is wetend of onwetend een leugenaar. De koran leidt rechtstreeks tot moordpartijen en deze had het voorzien op een van de belangrijkste symbolen van Europa, op de bevrijding van het volk dat geknecht werd door kerk en adel.

Bij vorige aanslagen prevelde menig woordvoerder van de islam het koranvers waarin gezegd wordt dat wie een mens doodt, de hele mensheid doodt. De in het vers genoemde uitzonderingen worden daarbij altijd zorgvuldig weggelaten. Er zijn twee ‘behalves’. Wie een ander zijn leven genomen heeft mag worden gedood. Daarnaast mag iedereen worden gedood die voor wanorde zorgt. Kritiek op de eigen islam wordt al als het veroorzaken van wanorde gezien. De leer moet puur en onomstreden blijven omdat hij anders verzwakt.

Moslims die dat nog niet deden zullen zich na gisteravond opnieuw moeten afvragen of zij wel deel uit willen blijven maken van een religie die alleen maar kwaad in de zin heeft en er geen been in ziet om onschuldige mensen te slachtofferen om haar doel te bereiken. Terreur is een middel dat in de koran en hadith’s wordt genoemd. Het wordt tijd dat wereldleiders als Obama ophouden om te vertellen dat de islam een vredige religie is. Dat is hij niet. Het wordt tijd dat we de ogen daar niet langer meer voor sluiten en het gevaar recht in de ogen kijken en de islam daar op aan spreken.

Wat mij betreft is het meer dan tijd om de islam het recht op vrijheid van godsdienst te ontnemen. De islam gebruikt die vrijheid om de eigen doeleinden van de islam na te streven. 

Die uitsluiting zou in ieder geval moeten duren tot er een moderne islam is ontstaan die past binnen de Europese godsdienstvrede.

8 opmerkingen:

Brigitte Melon zei

Ik kan het niet beter verwoorden en ga het ook delen Peter !

Anoniem zei

Volgens het nieuws was deze man NIET religieus.

Peter Louter zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Peter Louter zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Peter Louter zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Arnais57 zei

Het is niet de schuld van de Koran maar binnen de islam is er ook een conflict tussen sjeieten en soennieten . Bij ons zijn er ook christenen waar me niet mee eens zijn het verschil is dat we elkaar niet uitmoorden voor meningsverschillen maar je mag niet veralgemenen er zijn ook moslims die dit veroordelen

Anoniem zei

Aenais57, sjiieten en soennieten kunnen niet samen leven, maar als het gaat om de strijd tegen de niet-gelovigen staan zij wel zij-aan-zij. De Koran staat vol met soera's waarin de moslim opgeroepen wordt om alle niet-moslims te doden. Het is juist de schuld van de Koran (voor zover je een boek als schuldige kunt aanwijzen) dat al die gewelddadigheden uit naam van Allah worden gepleegd!

stradi zei

http://nageltjes.be/wp/?p=24064#more-24064